Lessen in het Rosenstock-Huessy Huis

Hieronder treft u aan lessen, cursussen, workshops, e.d. die door vaste huurders van de zalen in het Rosenstock-Huessy Huis worden gegeven en waarvoor u kan inschrijven.

1. Cursussen “Buikdansen van binnenuit” door Sabouschka
2. Tai Chi o.l.v. Karen Hemink
3. Vrouwenkoor Elisabeth Bas o.l.v. Henny Brouwer
4. Coro Cantoro o.l.v. Jorge Martínez Galán

Cursussen “Buikdansen van binnenuit” door Sabouschka

Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling d.m.v. mindfulness, dansexpressie en buikdans.

Ik ben professioneel en gediplomeerd danseres en help sinds 1994 honderden vrouwen naar meer plezier en lijfelijkheid. De vrouw die houdt van dans en oosterse klanken en haar gezondheid wil verbeteren komt graag regelmatig bij mij op buikdansles.

Lessen op donderdag. 18.45 – 20.45 uur voor beginners, gevorderderden en vergevorderden.

Voor meer informatie: http://purebellydance.nl

Tai Chi o.l.v. Karen Hemink

Op 6 maart 1437 besloot Lysbeth Jan Bette Heinricxzoon, een Haarlemse weduwe, haar huis aan de huidige Antoniestraat te bestemmen tot gasthuis voor arme lieden. Zij koos als naam Het Sint Jacobs Gasthuis, gewijd aan de apostel Sint Jacobus de Meerdere.

Sindsdien heeft het uit deze schenking gegroeide gebouwencomplex onderdak geboden aan een reeks van activiteiten, gericht op zorg voor zorgbehoeftigen van allerlei aard. De vorm en inrichting van deze activiteiten veranderde in de loop der eeuwen, zich aanpassend aan maatschappelijke en bestuurlijke veranderingsprocessen.

De activiteiten bleven in de kern voldoen aan de wens van Lysbeth: zorg voor de kwetsbaren. Dit vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan en een samenleving met een blijvende groep achterblijvers weinig of geen toekomst heeft.

Als duidelijk wordt dat in de oude gebouwen niet de zorg kan worden gegeven die voldoet aan de veranderende eisen, verhuist in 1966 het Sint Jacobs Godshuis naar Sint Jacob in de Hout, waarna het gebouw een aantal jaren leeg komt te staan.

Coro Cantoro o.l.v. Jorge Martínez Galán

Hou je van Cubaanse muziek en zing je graag? En lijkt het je leuk op regelmatig op te treden met een koor? Kom dan eens kijken of het Cubaans Koor iets voor jou is! Het koor staat onder leiding van dirigent Jorge Martínez Galán en voert een overwegend Cubaans repertoire. In de koorlessen is er aandacht voor warming-up en stemoefeningen, harmonie en samenzang, uitspraak en tekstbegrip. Zangervaring of het spreken van de Spaanse taal zijn geen vereiste!

Lessen donderdagavond 20.00 – 22.00 uur

Voor meer informatie:
www.corocantoro.nl
Contact: Contact: Jorge Martinez Galán 06 5028 4893 of info@galan.biz

Vrouwenkoor Elisabeth Bas o.l.v. Henny Brouwer

Wij zijn een enthousiast koor dat in de kapel repeteert op dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur onder de bezielende leiding van Henny Brouwer.
Het repertoire omvat drie- en vierstemmige liederen van klassieke en hedendaagse componisten en volksliederen uit diverse landen.
Wie belangstelling heeft om mee te zingen kan (na afspraak) ter kennismaking 2 of 3 keer een repetitie bijwonen.
Nieuwe leden in de leeftijd van 25 tot 50 jaar zijn welkom.

Voor meer informatie:
www.federatiehaarlemsekoren.nl
,
vrouwenkoor Elisabeth Bas
Contact: Joke Kloosterman telefoon 023 – 529 49 15