Andere huurders in het Huis

In het Huis zijn zijn ook andere huurders actief, allen met een maatschappelijke doelstelling:

  1. Het Achtste Huis
  2. De Bengels
  3. De Heeren van Zorg
  4. Perspectief
  5. De Kloosterkeuken
  6. A Small Gang

Het Achtste Huis

Deze door een aantal bewoners van de woongroep opgezette vereniging beheert een aantal kleine kantoor/atelier ruimtes aan de Hagestraat. Aanmelding voor gebruik van deze units verloopt via de vereniging, die haar nieuwe huurders voordraagt aan de verhuurder Stadsherstel.

Voor nadere info neem contact op met de contactpersoon van de woongroep (zie woongroep)

De Bengels

De Bengels heet officieel De Bengels BSO Hagestraat en is een onderdeel van HERO kindercentra, actief in Haarlem en Spaarndam. Als stichting biedt zij daar passende buitenschoolse opvang aan zonder winstoogmerk en met een maatschappelijk doel. De locatie aan de Hagestraat is een kleinschalige kinderopvang, vooral voor kinderen van de nabijgelegen Veronicaschool.

Voor nadere info zie de website www.herokindercentra.nl/locaties/bso-hagestraat/

De Heeren van Zorg

In het oude zusterhuis aan het pleintje aan de Hagestraat, waar ook de ingang is van de Kloosterkeuken, bevindt zich een woonlocatie van De Heeren van Zorg met 8 appartementen. Deze organisatie stelt zicht ten doel om mensen te ondersteunen om hen op hun eigen manier maximaal zelfstandig te laten functioneren. Zij zorgen met name voor woningen en woonbegeleiding voor mensen met een autistische stoornis.

Voor nadere info zie de website www.deheerenvanzorg.nl

Perspectief

Perspectief huurt de begane grond van de oude drukkerij aan de Antoniestraat 11. Hier zijn twee leslokalen waarin het leerdeel van het concept van leerwerkbedrijf wordt aangereikt aan de deelnemers. Perspectief heeft een eenvoudig motto “leren door te doen” en verzorgt binnen dat concept opleidingen in diverse vakgebieden met een combinatie van leren en werkervaring opdoen in de praktijk. De leerwerkbedrijven De Kloosterkeuken (horeca) en A Small Gang (design techniek) zijn als onderdeel van Perspectief eveneens gevestigd in het huis.

Voor nadere info zie de website www.perspectief-leerwerkbedrijf.nl

De Kloosterkeuken

Dit restaurant is gevestigd in één van de oudste gedeelten van het Huis en is met zijn heerlijke keuken een vertrouwde naam in culinair Haarlem. De Kloosterkeuken heeft haar eigen menuknop in de bovenbalk. Dit restaurant is een leerwerkbedrijf. (Zie hierboven bij Perspectief)

Voor nadere info zie de website www.dekloosterkeuken.nl

A Small Gang

Dit is een creatief onderwijsbureau dat gericht is op het creatief werken met de pc voor design- en techniektoepassingen. Dit bureau is een leerwerkbedrijf. (zie hierboven bij Perspectief)

Voor nadere info zie de website www.asmallgang.nl